Baguetter

Tre baguetter


Fördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 5g jäst
  • 3 dl 37 gradigt vatten
Blanda ihop jäst och vatten. Tillsätt mjöl och salt ochlåt stå i minst 8 timmar i en bunke täckt med plast i rumstemperatur

Nästa dag

  • 10 g jäst
  • 1 msk 37 gradigt vatten
  • ½ tsk salt
  • ca 5 dl vetemjöl
Blanda jästen med vattnet och rör ner i fördegen. Knåda ner salt och mjöl, knåda 10 minuter. Låt jäsa en timme.

Vänd försiktigt ut degen ur bunken och dela utan att knåda i tre delar som får vila under bakduk i 15 minuter

Kavla ut bollarna till ca 24x30 cm plattor och rulla ihop som rulltårtor, tryck fast skarven. Låt jäsa i 40 minuter och grädda sedan i 275 grader i 10-15 minuter med kokande vatten i en skål på botten av ugnen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback