Canneloni med ricotta och pesto
ULTIMATBRA recept!
ca 6 pers
Ingredienser
Lägg ugnen på 225 grader och smörj en form som rymmer rullarna.
Blanda ricottan, skurna tomater och pesto. Fyll rullarna och lägg dem i formen
Bryn 1msk mjöl i lite smör, och häll på mjölken. Koka i 3-5 minuter och krydda. Häll över cannelonina och låt stå i ugnen i 20-25 minuter
ca 6 pers
Ingredienser
- runt 15 cannelonirör (pastarör)
- 500g ricottaost
- 1 burk pesto
- 4 tomater
- 5 dl mjölk (helst röd)
- salt
- citronpeppar
- smör
- mjöl
Lägg ugnen på 225 grader och smörj en form som rymmer rullarna.
Blanda ricottan, skurna tomater och pesto. Fyll rullarna och lägg dem i formen
Bryn 1msk mjöl i lite smör, och häll på mjölken. Koka i 3-5 minuter och krydda. Häll över cannelonina och låt stå i ugnen i 20-25 minuter
Tofusoppa med kanel
1 gul lök
1 morot
2 msk olja
1/2-1 färsk broccoli (fryst funkar också)
1 burk hela tomater
1 tsk socker
2,5 dl vatten + 1 buljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 paket tofu (200-250 g)
+ kanel, dill, svartpeppar, vitpeppar
1. Hacla löken och riv moroten grovt. Fräs i oljan.
2. Tillsätt broccolin i små buketter.
3. Häll i tomaterna, skär itu dem i mindre bitar i grytan.
4. Tillsätt vatten, buljong och socker. Koka 15 min.
5. Tillsätt kokosmjölk, tofu och kryddor. Koka 5 min.
Servera med bröd.
Baguetter
Tre baguetter
Fördeg
Nästa dag
Vänd försiktigt ut degen ur bunken och dela utan att knåda i tre delar som får vila under bakduk i 15 minuter
Kavla ut bollarna till ca 24x30 cm plattor och rulla ihop som rulltårtor, tryck fast skarven. Låt jäsa i 40 minuter och grädda sedan i 275 grader i 10-15 minuter med kokande vatten i en skål på botten av ugnen
Fördeg
- 4 dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 5g jäst
- 3 dl 37 gradigt vatten
Nästa dag
- 10 g jäst
- 1 msk 37 gradigt vatten
- ½ tsk salt
- ca 5 dl vetemjöl
Vänd försiktigt ut degen ur bunken och dela utan att knåda i tre delar som får vila under bakduk i 15 minuter
Kavla ut bollarna till ca 24x30 cm plattor och rulla ihop som rulltårtor, tryck fast skarven. Låt jäsa i 40 minuter och grädda sedan i 275 grader i 10-15 minuter med kokande vatten i en skål på botten av ugnen
Mias snickerspaj
Ingredienser
Botten
Ställ svalt i 30 min, grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
Koka allt utom smöret och nötterna i en kastrull minst 15 minuter. Ta från plattan och klicka i smöret.
Lägg nötterna i det gräddade pajskalet och häll över smeten. Grädda i högst fem minuter, och låt svalna minst en timme innan du serverar pajen tillsammans med glass.
Botten
- 100 g smör
- 2.5 dl mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk vatten'
Ställ svalt i 30 min, grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning
- 2 dl grädde
- 1 dl socker
- 1 dl sirap
- 50 g smör
- 3-4 dl salta nötter
Koka allt utom smöret och nötterna i en kastrull minst 15 minuter. Ta från plattan och klicka i smöret.
Lägg nötterna i det gräddade pajskalet och häll över smeten. Grädda i högst fem minuter, och låt svalna minst en timme innan du serverar pajen tillsammans med glass.
Fiskgryta
4-5 personer
Ingredienser
Ingredienser
- 300-400g laxfilé
- ½ purjolök
- ½ gullök
- 1 viltöksklyfta
- 1 ½tsk tomatpuré
- 4 potatisar
- 2 morötter
- salt
- timjan
- basilika
- 2 ½ dl torrt vitt vin
- 1 ½ fiskbuljongtärning
- 2 dl grädde
- 1 dl creme fresh
- 3 dl vatten
- gurkmeja
- 300g räkor