Canneloni med ricotta och pesto

ULTIMATBRA recept!


ca 6 pers

Ingredienser
  • runt 15 cannelonirör (pastarör)
  • 500g ricottaost
  • 1 burk pesto
  • 4 tomater
  • 5 dl mjölk (helst röd)
  • salt
  • citronpeppar
  • smör
  • mjöl

Lägg ugnen på 225 grader och smörj en form som rymmer rullarna.

Blanda ricottan, skurna tomater och pesto. Fyll rullarna och lägg dem i formen

Bryn 1msk mjöl i lite smör, och häll på mjölken. Koka i 3-5 minuter och krydda. Häll över cannelonina och låt stå i ugnen i 20-25 minuter

Tofusoppa med kanel

1 gul lök
1 morot
2 msk olja
1/2-1 färsk broccoli (fryst funkar också)
1 burk hela tomater
1 tsk socker
2,5 dl vatten + 1 buljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 paket tofu (200-250 g)
+ kanel, dill, svartpeppar, vitpeppar

1. Hacla löken och riv moroten grovt. Fräs i oljan.
2. Tillsätt broccolin i små buketter.
3. Häll i tomaterna, skär itu dem i mindre bitar i grytan.
4. Tillsätt vatten, buljong och socker. Koka 15 min.
5. Tillsätt kokosmjölk, tofu och kryddor. Koka 5 min.

Servera med bröd.


Baguetter

Tre baguetter


Fördeg

  • 4 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 5g jäst
  • 3 dl 37 gradigt vatten
Blanda ihop jäst och vatten. Tillsätt mjöl och salt ochlåt stå i minst 8 timmar i en bunke täckt med plast i rumstemperatur

Nästa dag

  • 10 g jäst
  • 1 msk 37 gradigt vatten
  • ½ tsk salt
  • ca 5 dl vetemjöl
Blanda jästen med vattnet och rör ner i fördegen. Knåda ner salt och mjöl, knåda 10 minuter. Låt jäsa en timme.

Vänd försiktigt ut degen ur bunken och dela utan att knåda i tre delar som får vila under bakduk i 15 minuter

Kavla ut bollarna till ca 24x30 cm plattor och rulla ihop som rulltårtor, tryck fast skarven. Låt jäsa i 40 minuter och grädda sedan i 275 grader i 10-15 minuter med kokande vatten i en skål på botten av ugnen

Mias snickerspaj

Ingredienser

Botten
  • 100 g smör
  • 2.5 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten'
Knåda mjölet och rumsvarmt smörr tillsammans med vatten och socker, och platta ut i en smörad pajform'
Ställ svalt i 30 min, grädda sedan i 200 grader i 10-15 minuter. Gör under tiden fyllningen.

Fyllning

  • 2 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 50 g smör
  • 3-4 dl salta nötter
(dubblera om formen är stor)

Koka allt utom smöret och nötterna i en kastrull minst 15 minuter. Ta från plattan och klicka i smöret.

Lägg nötterna i det gräddade pajskalet och häll över smeten. Grädda i högst fem minuter, och låt svalna minst en timme innan du serverar pajen tillsammans med glass.

Fiskgryta

4-5 personer

Ingredienser

  • 300-400g laxfilé
  • ½ purjolök
  • ½ gullök
  • 1 viltöksklyfta
  • 1 ½tsk tomatpuré
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • salt
  • timjan
  • basilika
  • 2 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 ½ fiskbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fresh
  • 3 dl vatten
  • gurkmeja
  • 300g räkor
Fräs purjon och löken i smultet smör ett par minuter. Pressa ner vitlöken. Tillsätt potatis o morot i bitar och fräs en stund tillsammans med kryddorna. Tillsätt vatten och buljong. Koka ett par min. Tillsätt grädde, creme fresh och vin, låt koka i 15 min. Tillsätt lax, låt koka 5-7 min. Tillsätt räkor och gurkmeja.