Russinbröd
Lite mycket bröd på sista tiden, jag lovar, de ska bli ändring på det! Men här nedanför har jag skrivit upp receptet på ännu ett. Hur mycket vetemjöl jag lade i minns jag inte rikitgt, ändrade lite i receptet, men lägg i tills degen släpper bunken, bara lite mjöl i taget, så blir det riktigt bra! Inte för mycket mjöl bara!

2 bröd
Ingredienser
Första dagen
Blanda ihop och ställ i kylskåpet över natten/ minst åtta timmar
Andra dagen
Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 210, sätt in bröden, spruta vatten på bottnen av ugnen, grädda i 25 min.

2 bröd
Ingredienser
Första dagen
- 5 dl mjölk
- 50 g hackade russin
Blanda ihop och ställ i kylskåpet över natten/ minst åtta timmar
Andra dagen
- 25g jäst
- 150g surdeg
- 1 tsk smör
- 100g russin
- 1 msk rapsolja
- 3 dl grovt rågmjöl
- vetemjöl tills degen släpper från bunken
Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 210, sätt in bröden, spruta vatten på bottnen av ugnen, grädda i 25 min.
Kommentarer
Trackback