Russinbröd

Lite mycket bröd på sista tiden, jag lovar, de ska bli ändring på det! Men här nedanför har jag skrivit upp receptet på ännu ett. Hur mycket vetemjöl jag lade i minns jag inte rikitgt, ändrade lite i receptet, men lägg i tills degen släpper bunken, bara lite mjöl i taget, så blir det riktigt bra! Inte för mycket mjöl bara!



2 bröd

Ingredienser

Första dagen
  • 5 dl mjölk
  • 50 g hackade russin

Blanda ihop och ställ i kylskåpet över natten/ minst åtta timmar

Andra dagen
  • 25g jäst
  • 150g surdeg
  • 1 tsk smör
  • 100g russin
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • vetemjöl tills degen släpper från bunken
Blanda jästen med jummet vatten, absolut inte varmare än rumstemperatur, men inte heller alltför kallt, då tar jäsningen länge. Tillsätt rästen av ingredienserna, knåda ihop och forma till två limpor. Låt jäsa medan du är i skolan (fast det kanske är liiite för länge) eller tills bröden jäst till dubbel storlek, ett par timmen

Sätt ugnen på 250 grader, sänk till 210, sätt in bröden, spruta vatten på bottnen av ugnen, grädda i 25 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback