Mammas Tobleronecheesecake

Mamma e dålig på att baka, men en kaka kan hon göra, och det är denna. den är smarrig, den är god, den vrider sig i munnen och man äter nästan sig fördärvad.  Vill ni göra jordnötsfudge hittar ni receptet i godiskategorin, men nu, världens omnom cheesecake!



En kaka räcker till 10-14 pers.

  • 400g chokladcookies (PIRKKA e billit o braaa)
  • 125g smör (oivariini går bra nu då smörbristen e fatal)
  • 2,5dl kvarg
  • 400g philadelphia (annan mjukost kan säkert gå, men har ej testats)
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 300g toblerone GUUUULD!
  1. Krossa kexen. typ stampa på dem eller banka med hammare eller mixa eller valfritt sätt. Bara di krossas.
  2. Blanda kexen med smör som smultit (Minilätta går alltså int att använda då de för det första int e smör, för det andra int smälter
  3. Smörj en form, 24 cm, o smätta i kexsmulet, lägg i ugnen 175 grader 8 minuter
  4. Vispa kvargen med ost och socker o rör ner ett ägg i taget.
  5. Sen skrapar man ner 250g av chokladen man smultit. spara resten och garnera kakan med(eller ät upp och garnera med vitchoklad)
  6. 6. Läggsmeten på kakbottnet och grädda i  125 grader i 40 minuter, eventuellt lite längre
  7. SEN måst du ha kakan i kylskåp minst fem timmar. O så garnerar du den me chokon du int redan ha äti upp o så hoppas du på att du int äti så mycke smet så du redan fått ont i magen.