Mammas Tobleronecheesecake
Mamma e dålig på att baka, men en kaka kan hon göra, och det är denna. den är smarrig, den är god, den vrider sig i munnen och man äter nästan sig fördärvad. Vill ni göra jordnötsfudge hittar ni receptet i godiskategorin, men nu, världens omnom cheesecake!

En kaka räcker till 10-14 pers.

En kaka räcker till 10-14 pers.
- 400g chokladcookies (PIRKKA e billit o braaa)
- 125g smör (oivariini går bra nu då smörbristen e fatal)
- 2,5dl kvarg
- 400g philadelphia (annan mjukost kan säkert gå, men har ej testats)
- 1 dl socker
- 3 ägg
- 300g toblerone GUUUULD!
- Krossa kexen. typ stampa på dem eller banka med hammare eller mixa eller valfritt sätt. Bara di krossas.
- Blanda kexen med smör som smultit (Minilätta går alltså int att använda då de för det första int e smör, för det andra int smälter
- Smörj en form, 24 cm, o smätta i kexsmulet, lägg i ugnen 175 grader 8 minuter
- Vispa kvargen med ost och socker o rör ner ett ägg i taget.
- Sen skrapar man ner 250g av chokladen man smultit. spara resten och garnera kakan med(eller ät upp och garnera med vitchoklad)
- 6. Läggsmeten på kakbottnet och grädda i 125 grader i 40 minuter, eventuellt lite längre
- SEN måst du ha kakan i kylskåp minst fem timmar. O så garnerar du den me chokon du int redan ha äti upp o så hoppas du på att du int äti så mycke smet så du redan fått ont i magen.