KNÄCKEBRÖD
Här kommer ett knäckebröd med julig kryddning. Enklare och godare än man tror!

Ingredienser:
Rör ihop ingredienserna och knåda till en deg somgår at kavla utan at kladda. Lägg till mer vetemjöl om degen kladdar. Dela i 20 delar och kavla ut tunnt. Grädda i ugn i 225 grader 5-10 minuter

Ingredienser:
- 2 msk smultet margarin/ smör
- 2 dl vatten
- 1 tsk kummin
- 3 tsk kanel
- 2 tsk malen neilika
- 4 dl rågmjöl
- 2 dl vetemjöl
Rör ihop ingredienserna och knåda till en deg somgår at kavla utan at kladda. Lägg till mer vetemjöl om degen kladdar. Dela i 20 delar och kavla ut tunnt. Grädda i ugn i 225 grader 5-10 minuter
MOZARTKULOR
Perfekt till julen! (som ju redan försvann...)

Ingredienser:

Ingredienser:
- 250g marsipan
- 200g choklad ( valfri kakaohalt)
- 100g nougat
Kyckling i grön curry
Hittade en bok med thailändsk mat där hemma, tog ett recept och knallade iväg till en specialbutik som säljer thailändska råvaror. Tanten i affären kunde svenska, var jättetrevlig och hjälpte mej att förenkla receptet en hel del. Resultatet blev en busenkel kycklinggryta!

6 personer, 40 min
Ingredienser:
Häll i 2.5 dl vatten och kyckling skuren i ca 2 cm tärningar. Låt koka i 20 min. Smaka av med basilika och fishsauce. Servera med basmatiris och sallad

6 personer, 40 min
Ingredienser:
- 2 msk grön currypasta (eller mer, om man vill ha eldigare smak)
- 850 g kyckling
- lite basilika
- 4 kaffirlimeblad
- 1 msk fish sauce
- 4 dl kokosgrädde
Häll i 2.5 dl vatten och kyckling skuren i ca 2 cm tärningar. Låt koka i 20 min. Smaka av med basilika och fishsauce. Servera med basmatiris och sallad
Pizza
Modifierade receptet, även om det ursprungliga finns på www.cheesecakedream.blogspot.com

Ingredienser: (1 stor pizza)
Botten:
Blanda ihop jästen med jummet vatten och knåda i resten av ingredienserna. Knåda degen i ca 10 minuter. Låt jäsa en timme och baka sedan ut ett runt pizzabotten. Stryk på tomatpurén och peston. Lägg på parmaskinkan och strö över osten. Toppa med olivolja och balsamvinäger. Grädda i 250 grader i 10 minuter, och lägg sedan på rucolan.

Ingredienser: (1 stor pizza)
Botten:
- 5 dl vetemjöl (durum eller pizzamjöl)
- 1/3 paket färskjäst
- 2 dl ljummet vatten
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 1 brk tomatpuré
- pesto
- parmaskinka
- pizzaost
- rucola
- balsamvinäger
- olivolja
Blanda ihop jästen med jummet vatten och knåda i resten av ingredienserna. Knåda degen i ca 10 minuter. Låt jäsa en timme och baka sedan ut ett runt pizzabotten. Stryk på tomatpurén och peston. Lägg på parmaskinkan och strö över osten. Toppa med olivolja och balsamvinäger. Grädda i 250 grader i 10 minuter, och lägg sedan på rucolan.