BLÅBÄRSCUPCAKES
Dessa små härligheter ska göras. Själva muffinsarna kan frysas in och frostingen göras så närainpå innan som möjligt
Här några resultat av mitt testbak, att tänka på då man bakar:
- Köpte de mest passande formarna jag hittade, bakelseformar, men aningen för stora tyckte jag. Vill ha munsbitar. Hela glasyren täckte dem inte. Vill alltså ha mindre/ smalare formar
- Spritsa med SPRITS (det gjorde jag) helst med "plastpåse" eftersom vätska annars sipprar igenom
Stoppade en i kylskåpet för att se om den ser fräsh ut imorgon. För en fräsh cupcake vill jag ha, utan att behöva stiga upp 06.00 på lördagen för att laga frosting!
Receptet
BLÅBÄRSCUPCAKES (ca 30 "munsbitar" eller 15-20 stoora cupcakes)
Ingredienser(muffins)
- 75g smör
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1.5 dl mjölk
- 100g vitchoklad i små bitar
- ca 1.5 dl blåbär (typ 80 gram?)
Sätt ugnen på 175 (eller lite svalare om du har varmluft, som jag alltid bakar i så det blir jämnare)
Smält smöret
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och vänd långsamt ner i smeten tillsammans med mjölk och smör, blanda med SKED (Don't ever dare att VISPA ner, muffinsen blir inte lika bra då)
Klicka ut smeten i muffinsformar, till ca halva formen
Pluppa i lite vitchoklad och blåbär i varje form o skjuts in i ugnen i 20-25 minuter , beroende på storlek!
FROSTING
- 50 g (1 dl) blåbär
- 0.75 dl florsocker
- 300g färskost (laktosintolerant eller fattig studerande? Glöm philadelphiaosten och köp viola istället, smakar samma sak, hyla o billigare. tänk inte ens tanken att köpa "lätt" eller "fettfri " ost. Din frosting kommer börja rinna fortare, så om du bantar så är ända sättet att skita i att äta, eller göra minicupcakes ;D)
- 1 dl vispgrädde
Mixa bären. Note to self: tina dem först.....
Rör i florsocker och färskost
Vispa i grädde. Vispa länge. Länge. Länge. Tills smeten är fast
Spritsa ut över svalnade kakor o dekorera med blåbär/ riven choklad........