Tiramisu

5 personer

  • 12 savoiardikex ( ca 150g)
  • 1 dl espresso
  • 1 msk likör (kaffelikör/liknande)
  • 250g mascarponeost
  • 2 äggulor
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2,5 msk socker
  • kakao
Vispa grädden med ½msk socker hårt.

Blanda försiktigt mascarponen och äggulorna. Blanda detta med grädden till en fast smet.

Blanda kaffet och likören. doppa 6 av kexen snabbt i blandningen och rada upp i en form med höga kanter där kexena helt täcker bottnet. Häll på hälften av grädd-ost röran.

Upprepa med resten av kexen och smeten i ett lager ovanpå. Blir det kaffesås över, häll det över kexen innan du lägger på osten.

Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar, helst längre, t.ex över natten.

Servera i små skålar och garnera med ett generöst lager mörk kakao.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback