Tiramisu
5 personer
Blanda försiktigt mascarponen och äggulorna. Blanda detta med grädden till en fast smet.
Blanda kaffet och likören. doppa 6 av kexen snabbt i blandningen och rada upp i en form med höga kanter där kexena helt täcker bottnet. Häll på hälften av grädd-ost röran.
Upprepa med resten av kexen och smeten i ett lager ovanpå. Blir det kaffesås över, häll det över kexen innan du lägger på osten.
Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar, helst längre, t.ex över natten.
Servera i små skålar och garnera med ett generöst lager mörk kakao.
- 12 savoiardikex ( ca 150g)
- 1 dl espresso
- 1 msk likör (kaffelikör/liknande)
- 250g mascarponeost
- 2 äggulor
- 1.5 dl vispgrädde
- 2,5 msk socker
- kakao
Blanda försiktigt mascarponen och äggulorna. Blanda detta med grädden till en fast smet.
Blanda kaffet och likören. doppa 6 av kexen snabbt i blandningen och rada upp i en form med höga kanter där kexena helt täcker bottnet. Häll på hälften av grädd-ost röran.
Upprepa med resten av kexen och smeten i ett lager ovanpå. Blir det kaffesås över, häll det över kexen innan du lägger på osten.
Låt stå i kylskåp i minst 2 timmar, helst längre, t.ex över natten.
Servera i små skålar och garnera med ett generöst lager mörk kakao.
Kommentarer
Trackback