TORSDAGSBRÖD
Okej, här kommer ett av mina bästa recept, faktiskt. Mest stolt över det är jag för att jag har uppfunnit det helt själv, från noll! Man kan antingen steka det, lägga i ugnen, eller som jag gjorde, både och! Halva degen stektes och doppades i soppan, andra halvan fick åka raka vägen in i ugnen!


Tid: 2-3h
ca 12-14 bröd
INGREDIENSER


Tid: 2-3h
ca 12-14 bröd
INGREDIENSER
- 50 g jäst
- 3 dl vatten
- 2, 5 dl vetemjöl
- 1, 5 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 1, 5 dl naturell yoghurt
- 2 stooora msk honung
- 2 dl havregryn
- 12 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- Blanda jästen med fingervarmt vatten. Blanda i 2, 5 dl mjöl (blandat med bakpulvret och saltet), ägget, yoghurten och honungen.
- Blanda i rästen av ingredienserna och knåda ordentligt
- Jäs i ca 1-1.5 h. (tips: om degen inte jäser, stoppa den i ugnen med bakduk på i skålen i 50 grader så blir det nog fjong på!
- Rulla till 12-14 runda bollar, jäs i ytterligare 20 min
- Platta ut bollarna och stek ca 2 min på vardera sida / sätt in bullarna i ugnen i ca 20 minuter i 200 grader
Kommentarer
Trackback