Mariannepaj
Här följer ett av mina favoritrecept på chokladpaj. Ska tillredas till ljudet av en Eva Dahlgren-skiva och avnjutas sval med en klick grädde till.

45 min
ca 8 pers (beroende på hur glupska alla är)
Ingredienser
BOTTEN

45 min
ca 8 pers (beroende på hur glupska alla är)
Ingredienser
BOTTEN
- 2, 5 dl havregryn
- 2, 5 dl mjöl
- 150g smält margarin
- 1, 5 tsk bakpulver
- 4, 5 tsk kakao
- 1, 5 dl socker
- 1 msk vatten
- 25 mariannekarameller
- (50-100g choklad)
- 2dl vispgrädde
- 1 msk kakao
- Blanda alla ingredienserna till bottnet. Smörj en pajform och tryck ut degen i formen.
- Lägg mariannen (och chokladen) i en påse på ett skärbrede och hamra sönder karamellerna med en hammare. Vispa grädden och blanda ner godiskrosset. Häll på fyllningen på pajbottnet
- Grädda kakan i ugnen ca 30 minuter med 180 graders värme. Låt kakan svalna innan den avnjuts med gräddskum
Kommentarer
Postat av: martin
Nåja!! De här blir nog att lagas inom en snar framtid!
Trackback