Mariannepaj

Här följer ett av mina favoritrecept på chokladpaj. Ska tillredas till ljudet av en Eva Dahlgren-skiva och avnjutas sval med en klick grädde till.





45 min
ca 8 pers (beroende på hur glupska alla är)

Ingredienser

BOTTEN
  • 2, 5 dl havregryn
  • 2, 5 dl mjöl
  • 150g smält margarin
  • 1, 5 tsk bakpulver
  • 4, 5 tsk kakao
  • 1, 5 dl socker
  • 1 msk vatten
FYLLNING
  • 25 mariannekarameller
  • (50-100g choklad)
  • 2dl vispgrädde
  • 1 msk kakao
  1. Blanda alla ingredienserna till bottnet. Smörj en pajform och tryck ut degen i formen.
  2. Lägg mariannen (och chokladen) i en påse på ett skärbrede och hamra sönder karamellerna med en hammare. Vispa grädden och blanda ner godiskrosset. Häll på fyllningen på pajbottnet
  3. Grädda kakan i ugnen ca 30 minuter med 180 graders värme. Låt kakan svalna innan den avnjuts med gräddskum

Kommentarer
Postat av: martin

Nåja!! De här blir nog att lagas inom en snar framtid!

2010-09-12 @ 20:37:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback