KÖTTFÄRSOMELETT I UGN
Antingen var mina familjemedlemmar omåttligt hungriga och undernärda, eller så har jag äntligen lyckas ådstadkomma en rätt som alla i hela den kinkiga familjen uppskattar! Omeletten gick åt som glass en het sommardag, och av de åtta portionerna fanns det slutligen bara kvar ett ynka litet hörn i ugnsformen. Kan tilläggas att det finns fem familjemedlemmar. Så, om er familj som min inte uppskattar er kulinariska österländskinspirerade mat, prova det här istället!

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
FYLLNING
BOTTEN
YTA

4 portioner
45 minuter
Ingredienser:
FYLLNING
- 400g köttfärs
- salt & peppar
- 2 vitlöksklyftor
- en gullök
- lite vatten
- 2 tsk timjan
- ½ burk tomatpuré
BOTTEN
- 4 ägg
- 1 dl grädde
- 2 tsk oregano
YTA
- 1-2 dl riven ost
- ½ burk crème fraiche
- 1 dl grädde
- ½ låda körsbärstomater
- Blanda ihop bottnet, lägg i en smörad ugnsform och grädda i 200 grader 10-15 min tills bottnet stelnat.
- Bryn löken och vitlöken, häll köttet i samma stekpanna och stek tills det är genomstekt. Blanda i kryddor, vatten och tomatpuré.
- Häll köttblandningen över bottnet
- Blanda ihop ytan och häll över. Skär tomaterna på mitten och lögg dem ovanpå. Grädda i 225 grader 10 minuter.
Kommentarer
Trackback