KÖTTFÄRSOMELETT I UGN

Antingen var mina familjemedlemmar omåttligt hungriga och undernärda, eller så har jag äntligen lyckas ådstadkomma en rätt som alla i hela den kinkiga familjen uppskattar! Omeletten gick åt som glass en het sommardag, och av de åtta portionerna fanns det slutligen bara kvar ett ynka litet hörn i ugnsformen. Kan tilläggas att det finns fem familjemedlemmar. Så, om er familj som min inte uppskattar er kulinariska österländskinspirerade mat, prova det här istället!






4 portioner
45 minuter

Ingredienser
:

FYLLNING

  • 400g köttfärs
  • salt & peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • en gullök
  • lite vatten
  • 2 tsk timjan
  • ½ burk tomatpuré

BOTTEN

  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk oregano

YTA

  • 1-2 dl riven ost
  • ½ burk crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • ½ låda körsbärstomater

  1. Blanda ihop bottnet, lägg i en smörad ugnsform och grädda i 200 grader 10-15 min tills bottnet stelnat.
  2. Bryn löken och vitlöken, häll köttet i samma stekpanna och stek tills det är genomstekt. Blanda i kryddor, vatten och tomatpuré.
  3. Häll köttblandningen över bottnet
  4. Blanda ihop ytan och häll över. Skär tomaterna på mitten och lögg dem ovanpå. Grädda i 225 grader 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback