Chokladfudge

Först ut blir ett recept som är väldigt underskattat med tanke på smaken, priset och tillagningstiden. Perfekt för fredagsmys eller hälsapåavlägsensläkting- present. Du blir kung i familjen då de tar första tuggan av chokladfudgen som smälter på tungan.

Tid: 15 minuer + stelningstid, ca 40-70 min
Mängd: ca 500g

Ingredienser:
  • 150g mörk chokla (ju mörkare desto godare)
  • 125g smör
  • 3, 5 dl florsocker
  • 2 msk mjölk
  • 100g hackade hasselnötter eller andra nötter (dock ej beprövat än)
Utan nötter går också bra, då kan du eventuellt droppa i lite punch eller rom för annorlunda smak.

  1. Blanda ihop allt utom nötterna i en kastrull på svag värme. Se till att det blir en jämn smet.
  2. Då smäten blivit jämn, höj värmen och låt börja puttra. Låt puttra något under omrörning i fem minuter, rör sedan i nöttena.
  3. Häll i en avlånga form, ca 10x20 cm, med bakplåtspapper i, och låt stelna. I rumstemp. tar det något längre än i kylskåp där det tar ca 45 min, men akta dej för att lägga chokladen i frysen. Då finns risken att den inte stelnar över huvud taget, utan bara fryser och sedan smälter då du tar ut formen.
  4. Lyft ut bakplåtspappret med den stelnade smeten ur formen och skär i små kuber



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback