Chokladfudge
Först ut blir ett recept som är väldigt underskattat med tanke på smaken, priset och tillagningstiden. Perfekt för fredagsmys eller hälsapåavlägsensläkting- present. Du blir kung i familjen då de tar första tuggan av chokladfudgen som smälter på tungan.
Tid: 15 minuer + stelningstid, ca 40-70 min
Mängd: ca 500g
Ingredienser:
Tid: 15 minuer + stelningstid, ca 40-70 min
Mängd: ca 500g
Ingredienser:
- 150g mörk chokla (ju mörkare desto godare)
- 125g smör
- 3, 5 dl florsocker
- 2 msk mjölk
- 100g hackade hasselnötter eller andra nötter (dock ej beprövat än)
- Blanda ihop allt utom nötterna i en kastrull på svag värme. Se till att det blir en jämn smet.
- Då smäten blivit jämn, höj värmen och låt börja puttra. Låt puttra något under omrörning i fem minuter, rör sedan i nöttena.
- Häll i en avlånga form, ca 10x20 cm, med bakplåtspapper i, och låt stelna. I rumstemp. tar det något längre än i kylskåp där det tar ca 45 min, men akta dej för att lägga chokladen i frysen. Då finns risken att den inte stelnar över huvud taget, utan bara fryser och sedan smälter då du tar ut formen.
- Lyft ut bakplåtspappret med den stelnade smeten ur formen och skär i små kuber
Kommentarer
Trackback