AMERIKANSKA COOKIES
Detta är ett, av mej, icke beprövat recept. Dock har de exellenta kexen provsmakats och fått vitsordet MVG i min bok. Mystisktvadåsocker (muskovadosocker) vet jag tyvärr inte var man kan hitta, käänske på minimani, de brukar vara lite luriga med att ha sånt där!
Receptet är Martins, här direkt citerat av honom.
Amerikanska Cookies
Ingredienser
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret, och rör ihop det med äggen.
Vad gäller muscovadosockret måste man vara noggrann: Det brukar ofta klimpas ihop små bitar i påsen. Det lönar sig därför att hälla ut det i en skål och krossa alla bitar man hittar med fingrarna.
Blanda sockren med resten av ingredienserna, och rör om ordentligt.
Tillsätt sedan mjölet, och rör ner lite i taget. Smeten skall vara så att den formas till små bollar, som sätter sig lite på plåten. Är det för mycket mjöl kommer kexen inte att rinna ut, och blir inte lika goda. Om det är för lite mjöl kan det bli svårt att få dem av plåten.
Gräddas i angenäm värme i 5-10 minuter.
(Sidorna av kexen skall vara fasta medan mitten skall hållas mjuk nästan kladdig. Det lönar sig att pröva med bara en cookie första gången, så man ser hur mycket de rinner ut och hur länge de skall gräddas.)
Ta ut dem ur ugnen, njut.
Receptet är Martins, här direkt citerat av honom.
Amerikanska Cookies
Ingredienser
- 220g Muscovadosocker (svårt att hitta, men det går inte med farin..)
- 1.1 dl vanligt socker
- 170g smör
- 1 ägg
- 1 äggula
- 2,5-3 dl mjöl (beror på grovheten)
- 130g choklad, omnom
Sätt ugnen på 150 grader.
Smält smöret, och rör ihop det med äggen.
Vad gäller muscovadosockret måste man vara noggrann: Det brukar ofta klimpas ihop små bitar i påsen. Det lönar sig därför att hälla ut det i en skål och krossa alla bitar man hittar med fingrarna.
Blanda sockren med resten av ingredienserna, och rör om ordentligt.
Tillsätt sedan mjölet, och rör ner lite i taget. Smeten skall vara så att den formas till små bollar, som sätter sig lite på plåten. Är det för mycket mjöl kommer kexen inte att rinna ut, och blir inte lika goda. Om det är för lite mjöl kan det bli svårt att få dem av plåten.
Gräddas i angenäm värme i 5-10 minuter.
(Sidorna av kexen skall vara fasta medan mitten skall hållas mjuk nästan kladdig. Det lönar sig att pröva med bara en cookie första gången, så man ser hur mycket de rinner ut och hur länge de skall gräddas.)
Ta ut dem ur ugnen, njut.
Kommentarer
Postat av: Miia
Ja de finns på minimani iaf, skall nu testa detta recept! Har även gjort chokladfudgen och jordnötsfudgen idag som julklapp åt min moster
Trackback