20 MINUTERSBRÖD

Idag uppfann jag ett brödrecept som verkligen är det snabbaste i historien. Brdet är gjort ungefär som scones, men passar bättre till mat eftersom det inte innehåller något smör. Däremot skulle jag inte rekommendera att göra brdet så ofta, eftersom bröd med bakpuver kräver mer mjäl än det med jäst. Har inte heller hur brödet smakar med smör på, gott var det till grytan i alla fall!



2 stora bröd (2 personer)
20 minuter

INGREDIENSER

  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl (eller mer om konsistensen är mycket geggig)
  • 2 dl rågmjöl
  • 2-3 tsk bakpulver
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • mjölk(????)
  • salt
  • timjan
  • 4 msk olivolja
  1. Vispa äggen till skum. Blanda Mjölet och bakpulvret och rör ner i ägget. Tillsätt yoghurt (och mjlk om degen knns fr mjölig) Knåda, tillsätt olivolja och kryddor.
  2. I ugnen 10-15 minuter i 225 grader

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback