KÖTTBULLAR

Det finns en maträtt som är verlägsen då det gäller barn, och vuxna också, ibland... De är dessa små, bruna, runda, saftiga bullar som får det att vattnas i munnen på en. Min mamma stekte dem alltid, och hade havregryn i, men mina barn ( om jag får några), familjemedlemmar, bekanta, får äta de lite mer bekvämt tillagade bullarna som steks i ugnen medan jag själv läser en bok. Havregrynen är slopade, och skorpsmulorna regerar över mina fluffiga bullar. Ingen bild behövs, vi har alla sett dem!

Tid: 30 min
8-12 bullar (eller mer, beror på storleken, räcker till ca 4 portioner)

Ingredienser
  • 400g köttfärs
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 dl vatten
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 ägg ( 2 om de är små)
  • ½ tsk salt
  • sojasås
  • paprikapulver
  • peppar

  1. Blanda skorpsmulorna och vattnet och låt svälla nån minut
  2. Blanda i allt utom kttet, rör om ordentligt
  3. Rör ner köttet och knåda lite med händerna
  4. Rulla till köttbullar
  5. Grädda i ugn (eller stek i panna) i mitten av ugnen, 12-15 min, 200 grader
  6. Servera med potatis/ potatismor och sås (t.ex brunsås med grönpeppar, se recept ovan)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback