KÖTTBULLAR
Det finns en maträtt som är verlägsen då det gäller barn, och vuxna också, ibland... De är dessa små, bruna, runda, saftiga bullar som får det att vattnas i munnen på en. Min mamma stekte dem alltid, och hade havregryn i, men mina barn ( om jag får några), familjemedlemmar, bekanta, får äta de lite mer bekvämt tillagade bullarna som steks i ugnen medan jag själv läser en bok. Havregrynen är slopade, och skorpsmulorna regerar över mina fluffiga bullar. Ingen bild behövs, vi har alla sett dem!
Tid: 30 min
8-12 bullar (eller mer, beror på storleken, räcker till ca 4 portioner)
Ingredienser
Tid: 30 min
8-12 bullar (eller mer, beror på storleken, räcker till ca 4 portioner)
Ingredienser
- 400g köttfärs
- 1 dl skorpsmulor
- 1 dl vatten
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1-2 ägg ( 2 om de är små)
- ½ tsk salt
- sojasås
- paprikapulver
- peppar
- Blanda skorpsmulorna och vattnet och låt svälla nån minut
- Blanda i allt utom kttet, rör om ordentligt
- Rör ner köttet och knåda lite med händerna
- Rulla till köttbullar
- Grädda i ugn (eller stek i panna) i mitten av ugnen, 12-15 min, 200 grader
- Servera med potatis/ potatismor och sås (t.ex brunsås med grönpeppar, se recept ovan)
Kommentarer
Trackback