Honungsbröd med solroskärnor

Det här brödet hann inte ens fastna på bild, så fort gick det åt! Det bästa jag bakat hittills, så i framtiden kommer nog en bild bli aktuell

2 st

Ingredienser

  • 10g jäst
  • 3dl rumstempererat vatten
  • 150g rågsurdeg
  • 550g vetemjöl
  • 12g salt
  • 0,5 dl hånung
  • 150g solrosfrön

Rör ut jästen i vattnet, blanda i de andra ingredienserna. Jäs i  ca1,5h

Forma degen till två bröd, jäs i 1,5-2 h (eller mer om det inte är något sprutt i jäsningen)

Sätt bröden i ugnen i 250 grader, vrid ner till 210. Spruta vatten på bottnen av ugnen och grädda i 20 min

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback