Honungsbröd med solroskärnor
Det här brödet hann inte ens fastna på bild, så fort gick det åt! Det bästa jag bakat hittills, så i framtiden kommer nog en bild bli aktuell
2 st
Ingredienser
Rör ut jästen i vattnet, blanda i de andra ingredienserna. Jäs i ca1,5h
Forma degen till två bröd, jäs i 1,5-2 h (eller mer om det inte är något sprutt i jäsningen)
Sätt bröden i ugnen i 250 grader, vrid ner till 210. Spruta vatten på bottnen av ugnen och grädda i 20 min
2 st
Ingredienser
- 10g jäst
- 3dl rumstempererat vatten
- 150g rågsurdeg
- 550g vetemjöl
- 12g salt
- 0,5 dl hånung
- 150g solrosfrön
Rör ut jästen i vattnet, blanda i de andra ingredienserna. Jäs i ca1,5h
Forma degen till två bröd, jäs i 1,5-2 h (eller mer om det inte är något sprutt i jäsningen)
Sätt bröden i ugnen i 250 grader, vrid ner till 210. Spruta vatten på bottnen av ugnen och grädda i 20 min
Kommentarer
Trackback