FRUKOSTSEMLOR

Idag läste jag på tidningen att brdpriserna stiger, detta firade jag genom att bjuda min familj på färska semlor till morgonmål, det ni! Riktigt fluffiga blev de också, och nästan inget arbete!



Tid: 10 min på kvällen, 30 minuter på morgonen
12-15 bröd
Ingredienser

  • 1/3 pkt jäst
  • 7 ½ dl kallt vatten
  • 1 ½ tsk salt
  • ca 15 dl vetemjöl
  • solroskärnor
(Ändra på receptets mjlsorter efter behov, tycke och smak, bara du vet vad du gör)
KVÄLL
  1. Rör ut jästen i lite av vattnet. Rör ner saltet, rästen av vattnet, och nästan allt mjl
  2. Ställ in bunken i kylskåpet, täckt med en fuktig handuk med plastfolie på
MORGON
  1. Sätt ugnen på 250 grader
  2. Forma bröden, strö på solroskärnorna
  3. Grädda i 15-20 minuter i ugnen. Då du lagt in bröden, sänk värmen till 200 grader

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback