Fudgebrownies med mandel och vitchoklad

Hittills den mest kladdiba, maffiga och smaskiga brownien jag någonsin bakat. Hemligheten är mycket choklad, och en klick grädde eller vaniljglass med avsvalnad brownie blir perfekt efterrätt!



Ingredienser

  • 150 g mörkchoklad
  • 200 g rumstempererat smör
  • 4 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1.5 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 150 g grovt hackad vitchoklad
  • en liten påse sötmandel

Smält mörkchokladen i vattenbad. Blanda under tiden allt socker med smöret och vispa i äggen. Rör ner den smälta chokladen, saltet, mjölet och kakaon. Rör ner hackad vitchoklad och mandel. Grädda 35 minuter i 175 grader  en form som är ungefär 25x25 cm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback