Kyckling i grön curry

Hittade en bok med thailändsk mat där hemma, tog ett recept och knallade iväg till en specialbutik som säljer thailändska råvaror. Tanten i affären kunde svenska, var jättetrevlig och hjälpte mej att förenkla receptet en hel del. Resultatet blev en busenkel kycklinggryta!



6 personer, 40 min

Ingredienser:
  • 2 msk grön currypasta (eller mer, om man vill ha eldigare smak)
  • 850 g kyckling
  • lite basilika
  • 4 kaffirlimeblad
  • 1 msk fish sauce
  • 4 dl kokosgrädde
Fräs pastan i ca tre minuter och häll sedan i kokosmjölken och limebladen. Låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt mer currypasta om såsen känns för mild.

Häll i 2.5 dl vatten och kyckling skuren i ca 2 cm tärningar. Låt koka i 20 min. Smaka av med basilika och fishsauce. Servera med basmatiris och sallad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback