Kyckling i grön curry
Hittade en bok med thailändsk mat där hemma, tog ett recept och knallade iväg till en specialbutik som säljer thailändska råvaror. Tanten i affären kunde svenska, var jättetrevlig och hjälpte mej att förenkla receptet en hel del. Resultatet blev en busenkel kycklinggryta!

6 personer, 40 min
Ingredienser:
Häll i 2.5 dl vatten och kyckling skuren i ca 2 cm tärningar. Låt koka i 20 min. Smaka av med basilika och fishsauce. Servera med basmatiris och sallad

6 personer, 40 min
Ingredienser:
- 2 msk grön currypasta (eller mer, om man vill ha eldigare smak)
- 850 g kyckling
- lite basilika
- 4 kaffirlimeblad
- 1 msk fish sauce
- 4 dl kokosgrädde
Häll i 2.5 dl vatten och kyckling skuren i ca 2 cm tärningar. Låt koka i 20 min. Smaka av med basilika och fishsauce. Servera med basmatiris och sallad
Kommentarer
Trackback