Grundrecept på egen pasta
Det tar sin lilla tid att göra sin egen pasta, beroende på hur noggrann man är, så passa på att göra mycket då du en gång håller på! Pastan kan torkas och sparas i burk med kokningstid på ett par minuter beroende på pastans form. Perfekt söndagssysselsättning, speciellt om man har någon till hjälp, en lillesyster till exempel.
6 portioner
Ingredienser

4. Skär degen i långa remsor och kavla dem en i taget tunnare.
5. Skär remsorna i fyrkanter som du trycker ihop på mitten / häng remsorna på en stång och torka (tagliatelle)

6. Lägg fjärilsbitarna på en plåt och låt torka/ koka direkt i saltat vatten med en skvätt olivolja

6 portioner
Ingredienser
- 11 dl specialvetemjöl (eller hälften durum, hälften special, har ej testats personligen)
- 6 ägg
- Vispa mjöl och ägg med degkrokar i ca tio minuter till en deg som är så icke-kladdig att du kan knäda den (liite kladd får man endå räkna med) justera mjölmängden efter kladdighet
- Knåda degen i 5-10 minuter tills den är mjuk och elastisk. Låt vila i plastfolie i kylskåp i ca 1 timme
- Ta ut degen och dela den i två delar för att underlätta utkavlingen. Mjöla kaveln och bakbordet och kavla och dra ut degen tills den e ca 2 mm tjock.

4. Skär degen i långa remsor och kavla dem en i taget tunnare.
5. Skär remsorna i fyrkanter som du trycker ihop på mitten / häng remsorna på en stång och torka (tagliatelle)

6. Lägg fjärilsbitarna på en plåt och låt torka/ koka direkt i saltat vatten med en skvätt olivolja

Kommentarer
Trackback