Gratinerad Fylld Aubergine

Förra helgen bestod av demokrati och ett frossande i åsikter, skratt och god mat som tillreddes av en medelålders man med enormt rastahår. Jag talar såklart om demokratiseminariet i Helsingfors.  Intressant nog var det maten jag lärde mig mest av, allt vegetariskt, kulinariska och pikanta smaker, saker man mår bra av, endel revolutionerande i sin enkelhet. Kombinera detta med allt som vi diskuterade blir det en riktigt salig och sagolik röra!

Idag anlände min moster till Finland, och för att fira detta tillbringade jag timmarna efter skolan i köket för att tillreda en middag åt henne. Middagen bestod av

Gratinerad fylld aubergine



, Indisk potatisgryta
,
Sötare kikärtsröra
och min egen
Äpplätt
till efterrätt. Vi åt till fördärvelse, och ändå blev det över! Min favorit var potatisgrytan, men nästa gång kräver hela tillagandet lite planering för att löpa smidigare...

GRATINERAD FYLLD AUBERGINE



4 portioner
45 minuter

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • salt
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 1-2 paprikor
  • nästan 1 förpackning krossade tomater
  • Fetaost enligt smak
  • persilja
  • spiskummin
  • salt
  • peppar
  1. Koka auberginerna knappt mjuka i lättsaltat vatten. Gröp ur dem lite så det ryms fyllning i dem
  2. Skär moroten, löken och paprikorna i små bitar. Fräs dem en stund i oljan, häll i tomatkrosset och krydda
  3. Blanda i fetaosten i tärningar
  4. Fyll auberginerna och grädda i 250 grader 10 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback